Jeugd-Ladder

Voor Groen/junioren is ook een ladder opgezet. De ladder is een uitdaagsysteem, waarbij je andere jeugdleden op de ladder kunt uitdagen om lekker een wedstrijdje vrij te tennissen. 

 

Schrijf je in via de ClubApp. Dit doe je bij: Spelen > Wedstrijden > Ladder > inschrijven bij de desbetreffende ladder.

Hoe vaak je speelt bepaal jij zelf. Je daagt dus zelf iemand uit, en bepaalt op welk tijdstip jullie samen spelen.

Beschrijving

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij leden van de vereniging elkaar individueel kunnen uitdagen met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder.

Je kan je op elk moment aanmelden. Na inschrijving is de competitie te zien in de ClubApp onder het tabblad 'Spelen' en dan 'wedstrijden, Ladder, Mijn competities'.

1. Uitdagen

Spelers spreken af door 'uitdagingen' te verzenden via de ClubApp. Zodra een lid een ander lid uitdaagt, wordt er een mail gestuurd. Hoeveel stappen naar boven (en onder) je kan uitdagen wordt bepaald aan de hand van het aantal deelnemers.

2. Accepteren

Zodra het uitgedaagde lid de datum en tijdstip passend vindt, kan het lid de uitdaging accepteren via de ontvangen e-mail. Er kan ook een andere datum/tijd worden voorgesteld.

Wanneer vanuit beide kanten de uitdaging is geaccepteerd, hebben jullie drie dagen de tijd om tegen elkaar te spelen. Er wordt automatisch een wedstrijd aangemaakt in het systeem, en een bevestigingsmail gestuurd naar de tegenstander. De de toekomstige wedstrijd kan gaan plaatsvinden. Jullie moeten nog wel zelf een baan afhangen op de overeengekomen tijd.

3. Wedstrijduitslagen

Wie het eerst twee sets wint, wint de wedstrijd. Wanneer beide spelers één set hebben gewonnen, volgt een super tie-break.

Het invoeren van uitslagen wordt gedaan door de leden zelf via de ClubApp. Dit is alleen mogelijk als een wedstrijd is afgerond. Bij gelijkspel is de keuze aan de spelers zelf: Of een gelijkspel invoeren en nog een keer opnieuw spelen. Of een derde set toevoegen.