FAQ competitie

Heeft u een vraag? Kijk eerst bij KNLTB-competitie.

Voor een vraag specifiek voor competitie bij TPV Eresloch? Mail dan naar [email protected]

Wanneer ben je kampioen in de competitie?

Je bent kampioen als een van de volgende situaties van toepassing is:

  • Je hebt alle poulewedstrijden gewonnen;
  • Je hebt de meeste punten gehaald en geen van de tegenstanders heeft alle poulewedstrijden gewonnen; (dus 1x gelijk spelen is al genoeg)
  • Bij gelijk eindigen van 2 of meer teams ben je kampioen, als je het onderling met het andere team of teams, die mede bovenaan staan, beter hebt gedaan. Dus hebt gewonnen, of bij gelijke stand, meer sets of eventueel meer games hebt gehaald. Is alles gelijk dan zijn beide teams kampioen.

Is het mogelijk om in 2 verschillende teams te spelen?

Vanwege de versoepelde invallersregeling is het voor veel spelers niet meer nodig om dispensatie aan te vragen. Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team. De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, is 2,0. Zie hiervoor de klassenvolgorde gepubliceerd in het wedstrijdbulletin Voorjaarscompetitie van dit jaar. Wanneer je voor twee verenigingen competitie wilt spelen, moet je altijd dispensatie aanvragen of/en wanneer er sprake is van een sterker/zwakker team conform de klassenvolgorde. Let op aan dispensatie twee keer spelen, worden nadere voorwaarde verbonden. Informeer hiervoor bij [email protected]

Wat zijn de kosten om mee te doen aan de competitie?

De competitiebijdrage bestaat uit de KNLTB kosten (inschrijven van team), ballenkosten en consumpties. De competitiebijdrage is per team omdat:

  • Teams verschillende grootte hebben
  • Sommige teams met veel invallers spelen

De competitiebijdrage wordt eenmalig ingehouden bij de captain. De captain int de kosten bij zijn of haar teamgenoten.

De volgende bedragen zijn vastgesteld voor 2022 voor zowel tennis als padel en per team:

  • EUR 100 euro voor 5 competitiedagen
  • EUR 130 voor 7 competitiedagen