Competitie jeugd

Gezelligheid, nieuwe vrienden maken en nog beter leren tennissen, dat is competitie spelen! Of je pas net begonnen bent met tennissen of al langer speelt, iedereen kan meedoen. En helemaal leuk aan competitie spelen is dat je niet alleen speelt, maar in een team!

De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past!

Tenniskids

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids en is voor kinderen t/m 12 jaar. Dit houdt in dat kinderen op leeftijd/speelkleur worden ingedeeld en op dit niveau trainen en wedstrijden spelen. Hoe jonger het kind, hoe zachter de bal en kleiner het veld. De kinderen die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

Klik op de volgende links voor meer informatie over de puntentelling, competitieprogramma opzoeken op www.mijnknltb.nl voor Rode en Oranje competitie of uitslagen bekijken bij de Groene competitie.

KNLTB Junioren competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

Voor- en najaarscompetitie

Net als bij voetbal en hockey gaan we er vanuit dat als je lid bent en traint, je ook competitie speelt. We gaan er vanuit dat iedereen die traint, meedoet op zijn/haar niveau. Het maakt niet uit als je een paar keer niet kunt. Mocht je echt helemaal geen voor- en/of najaarscompetitie kunnen spelen, neem dan contact op met de jeugdcommissie via [email protected]

De deadline voor opgave competitieteams bij de KNLTB is ieder jaar nagenoeg hetzelfde. Hierdoor kun je in APRIL en NOVEMBER een mail verwachten met informatie over de competitie.

De Tenniskids nemen op zondagochtend deel aan de Rode, Oranje of Groene competitie. De Junioren spelen ook op zondag. Voor de begeleiding van de teams doen we een beroep op ouders. De taken zijn het maken van een app-groepje voor de communicatie, opstellen speelschema en het invoeren van uitslagen op de website van de KNLTB. Bij Groen komt daar ook het regelen van de versnaperingen bij.

Informatie over de Tenniskids en Junioren competitie als ook de spelregels staan op de website van de KNLTB. In deze ouderfolder staat informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar.

Wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de jeugdcommissie via [email protected]