FAQ

 • Ik wil graag helpen. Kan dat? Zeker! TPV Eresloch draait op vrijwilligers. Zo ook de jeugdcommissie. Wil je de jeugdcommissie komen versterken of af en toe helpen bij het organiseren van een activiteit? Neem dan contact op met de jeugdcommissie via [email protected]
 • Hoe meld ik me aan als lid van TPV Eresloch? Als je lid wilt worden van TPV Eresloch meld je dan aan via deze link of via de website (Lidmaatschap > Aanmelden als Lid) op de website staan ook de tarieven vermeld. Jeugdleden draaien nog geen bardienst, ook de ouders van de jeugdleden niet.  Als je bent aangemeld als lid, vergeet dan niet om je ook in te schrijven voor de trainingen via www.heart4tennis.nl.
 • Wat zijn de tarieven van TPV Eresloch? Als je lid wilt worden van TPV Eresloch meld je dan aan via deze link of via de website (Lidmaatschap > Aanmelden als Lid) op de website staan ook de tarieven vermeld.
 • Moet ik als ouder bardienst draaien als mijn kind lid is? Jeugdleden draaien nog geen bardienst, ook de ouders van de jeugdleden niet.
 • Wat is mijn bondsnummer en krijg ik ook een tennispasje? Zodra je bent aangemeld als lid, ontvang je het bondsnummer per e-mail van Ledenadministratie Eresloch. Je krijgt bericht als jouw tennispasje klaar ligt in het clubhuis. Mocht je geen mail ontvangen hebben, neem dan contact op met de ledenadministratie via [email protected]
 • Hoe meld ik me aan voor trainingen? De trainingen voor de jeugd worden verzorgd door Heart 4 Tennis. H4T bestaat uit super enthousiaste en ervaren trainers die met een enorme passie de trainingen verzorgen. Klik op deze link voor meer informatie m.b.t. de training. Wil je trainen? Schrijf je dan in via www.heart4tennis.nl Als je bent aangemeld voor trainingen, vergeet dan niet om je ook in te schrijven als lid van TPV Eresloch.
 • Hoe kan ik vrij tennissen? Natuurlijk kun je ook lekker vrij komen tennissen. Een baan reserveren kan via de KNLTB ClubApp. Na het downloaden van de app selecteer je eerst (eenmalig) Eresloch uit de lijst met clubs. Daarna alleen nog maar jouw bondsnummer en wachtwoord invullen. Hoe gaat het reserveren in z’n werk? Selecteer de gewenste baan en tijd vanuit de actuele baanbezetting in de App. Nodig een maatje of een introducé uit en spelen maar!
 • Ik heb een baan gereserveerd, maar kan toch niet spelen. Mocht je toch niet kunnen spelen? De reservering kan ook geannuleerd worden via de KNLTB ClubApp.
 • Organiseert TPV Eresloch ook activiteiten voor de jeugd? Ja, naast de Tenniskids competitie en toernooitjes vanuit de KNLTB, zijn er door het jaar heen ook verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd door o.a. de jeugdcommissie. Klik op deze link voor meer informatie over de activiteiten.
 • Als ik lid ben en train, speel ik dan ook competitie? Net als bij voetbal en hockey gaan we er vanuit dat als je lid bent en traint, je ook competitie speelt. We gaan er vanuit dat iedereen die traint, meedoet op zijn/haar niveau. Het maakt niet uit als je een paar keer niet kunt. Mocht je echt helemaal geen voor- en/of najaarscompetitie kunnen spelen, neem dan contact op met de jeugdcommissie via [email protected]
 • Wanneer is de competitie? De Tenniskids nemen op zondagochtend deel aan de Rode, Oranje of Groene competitie. De Junioren spelen ook op zondag. De competitie is 2x per jaar. In het voor- en in het najaar. In april en oktober kun je een mail verwachten met meer informatie en de speeldata. Klik op deze link voor meer informatie over de competitie.
 • Wie begeleidt een competitieteam? Voor de begeleiding van de teams doen we een beroep op ouders. De taken zijn het maken van een app-groepje voor de communicatie, opstellen speelschema en het invoeren van uitslagen op de website van de KNLTB. Bij Groen komt daar ook het regelen van de versnaperingen bij.
 • Wat is Tenniskids? Tenniskids is de manier van de KNLTB om kinderen t/m 12 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met tennis. Tenniskids maakt gebruik van de kleuren Rood, Oranje en Groen. Daarna volgt de reguliere kleur Geel. Klik op deze link voor meer informatie over Tenniskids.
 • Zijn er ook jeugdtoernooitjes? Ja, naast competitie zijn er ook Tenniskids toernooitjes. Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) wedstrijdjes gespeeld. Bij een Rood toernooitje spelen kinderen alleen enkelpartijtjes, bij de Oranje en Groene toernooitjes kunnen kinderen enkel- en/of dubbelpartijtjes spelen. Tijdens een Tenniskids toernooitje gelden de algemene Tenniskids spelregels. De Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi. Als dit het geval is tellen ze ook mee voor de rating van een jeugdspeler. Klik op deze link voor meer informatie over toernooitjes.