Richtlijnen bardienst

Openen kantine:

  • Sleutel hangt in het sleutelkastje naast de buitendeur.
  • Code uit herinneringsmail intoetsen en sleutel eruit halen.
  • Deur openen en alarm uitschakelen.

 

Barwerkzaamheden: (zie ook handleidingenmap naast de kassa)

  • Vul spoelbak met vers water en laat de onderste kraan daarna zachtjes lopen zodat het water ververst.
  • Blokje spoelzeep in het water (deze liggen in de kast onder de spoelbak).
  • Ruim regelmatig de baropstand leeg. Spoel de vuile glazen tijdig.
  • Poets regelmatig met een vochtige doek over de bar.
  • Tijdig kopjes, schoteltjes etc. afwassen in de vaatwasser.
  • Gebruik apparaten volgens de aanwezige handleidingen in de map naast de kassa.
  • Zorg voordat je bardienst eindigt, dat de koelkasten in de bar aangevuld zijn met drank vanuit de voorraadcel.
  • Op tijd vaatwasser aan zetten en uitruimen (zie ook instructie bij vaatwasser).

 

Afrekenen:

  • Alle consumpties en kaarten uitsluitend met pin betalen (uitzondering tijdens competitie en meerdaagse toernooien) daar zijn speciale passen voor.
  • Gebruik altijd de kassa voor afrekenen, alle artikelen staan vermeld op de kassa.
  • Introductiekaarten en consumptiekaarten op de kassa aanslaan:  De kaarten liggen in de kassa-la en dienen in z'n geheel te worden ingevuld.

 

Einde van de laatste bardienst:

  • Leeg goed sorteren in de daarvoor bestemde kratten of flessenbakken in de voorraadcel.
  • Drank in koelkasten aanvullen.
  • Verwijder de vuilniszakken in de kantine en op het terras en deponeer de restafvalzakken in de container achter de kantine. Bij plastic afvalzakken leg je de zak los in de containerruimte (nieuwe zakken zitten onder in de afvalbakken of anders in het keukenkastje boven de vaatwasser).
  • Schone bar achterlaten, ook de bierplaten schoonmaken met een sopje en heet water  
  • Afwasmachine aanzetten (zie instructie bij vaatwasser).
  • Controleer of terras leeg en schoon is. (tafels schoon maken)

 

Diversen:

  • Bij wijziging of ruilen van bardienst altijd melden op barboek@eresloch.nl
  • Eigen consumpties in beperkte mate gratis (geen consumpties weggeven)
  • Muziek i.v.m. burengerucht niet te hard zetten, anders de deuren sluiten.
  • Uiterlijk 01.00 uur muziek afzetten en kantine sluiten, behoudens de avonden met vergunning! 

 

Afsluiten

  • Schuifdeuren, raam bestuurskamer en tussendeur tussen keuken en locker moeten op slot zijn.
  • Alarm aanbrengen en buitendeur afsluiten.
  • Sleutel in sleutelkastje naast de buitendeur hangen en kastje sluiten.

 

Deze richtlijnen zijn opgesteld door de barcommissie. Bij eventuele calamiteiten aangaande apparatuur en installaties verzoeken wij u contact op te nemen met een van de leden van de barcommissie.

     

De barcommissie

Ingrid de Haan (barboek@eresloch.nl)

Ruud Thijssen (horeca@eresloch.nl)